Zemlbába s jablkem a rozinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 - 3 ks vejce
máslo
2 ks jablko
1 hrst rozinky
15 plátků veka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veku a nakrájíme ji na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Do jiné misky si připravíme 2 - 3 rozšlehaná vejce, do kterých budeme namáčet plátky veky a následně je položíme do vymazané misky. Vrstvy budeme skládat v pořadí veka, jablko, veka, jablko až do naplnění. Jablka posypeme mletou skořicí, přidáme k nim rozinky a podle chuti přidáme cukr. Končíme vrstvou veky, kterou nakonec polijeme zbytkem vajec a misku přiklopíme

  3. Zemlbábu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a necháme upéct dozlatova

  4. Zemlbábu s jablkem a rozinkami podáváme ihned po upečení na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!