Krkovička na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0 l černé pivo
1 kg vepřová krkovice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a horní stranu nařízneme do mřížky. Poté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  2. Na pánev dáme olej, přidáme maso a krátce ze všech stran opečeme, aby se maso na povrchu zatáhlo.

  3. Mezitím si oloupeme cibuli, omyjeme ji a nakrájíme na kostičky.

  4. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, přidáme opečené maso, podlijeme částí piva a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna, až je maso měkké, a podle potřeby maso podléváme pivem.

  5. Vhodnou přílohou k pečené krkovičce jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!