Krkonošské kysané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg sůl
2 balíčky kmín
1 ks jablko
6 ks bobkový list
1 ks čerstvý křen
15 kg krouhané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nakrouhané zelí smícháme ve vaničce se solí. Pošlapeme, až pustí šťávu.

  2. Do kameňáku dáme vrstvu zelí, přidáme očištěné nakrájené jablko a 6 bobkových listů. Ještě dávám jeden křen nakrájený na čtvrtky. Přidáme zbytek zelí a vše napěchujeme do kamenného hrnce. Zelí zatížíme kamenem z Labe (labák) a necháme "vybublat" při pokojové teplotě.

  3. Pak dáme krkonošské kysané zelí í do sklepa. Kysané zelí vydrží v pohodě rok. Mně vydrželo i dva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!