Krkonošské kyselo 2 recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
6 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce kmín
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 hrstě sušené hřiby
150 g chlebový žitný kvásek

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené sušené hřiby zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín, několik kuliček nového koření a sůl

  2. Brambory uvaříme ve slupce. Kvásek rozpustíme ve vlažné vodě a důkladně rozmícháme. Na másle si orestujeme cibuli a pak na cibulce usmažíme vajíčka

  3. Až jsou hřiby uvařené, opatrně za stálého míchání přes cedník nalijeme kvásek, přidáme oloupané a na kolečka nakrájené uvařené brambory

  4. Na talíř dáme kyselo, hromádku smažených vajec na cibulce a přelijeme přepuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!