Bábovka s pomerančovou šťávou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 kostka máslo
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
cukr moučka
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 lžička pomerančová kůra
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
5 ks vejce (L)
250 ml 100% pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo smícháme s oběma cukry a žloutky do světlé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí i pomerančovou kůrou a střídavě se šťávou vmícháme do pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 50 minut na 165 °C

  3. Bábovku necháme ve formě vychladnout a pak ji opatrně vyklopíme

  4. Bábovku s pomerančovou šťávou před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!