Smažené krevety a cibulové kroužky recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 ks vejce
petrželka
2 lžičky solamyl
3 lžíce majonéza
6 kapek citron
2 lžíce mouka hladká
300 g krevety mražené
olivový olej
hladká mouka
paprika (oranžová)
1 ks cibule velká
1 špetka sůl a mletý pepř bílý
40 g sýr Eidam 45%

Postup přípravy receptu

  1. Krevety necháme rozmrazit a odkapat. Cibuli oloupeme a narájíme asi na půl cm široká kolečka. Kolečka opatrně rozebereme na kroužky. Kroužky navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Jemně nastrouháme sýr

  2. Majonézu rozmícháme s několika kapkami citronu a ochutíme solí a bílým pepřem. Necháme v chladu

  3. Těstíčko: rozšleháme vejce s moukou, solamylem a vmícháme sýr

  4. Rozpálíme olej ve kterém smažíme nejdříve krevety obalené v nepříliš hustém těstíčku. Vyjmeme z oleje a necháme odkapat na ubrousku. Nyní do těstíčka namáčíme obalené cibulové kroužky a v témže oleji smažíme dorůžova. Rovněž necháme na ubrousku odkapat

  5. Doprostřed talířku navršíme krevety, okolo nich nazdobíme ochucenou majonézu a po okraji talíře rozprostřeme cibulové kroužky. Barevně doladíme paprikou a petrželkou. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!