Bábovka s višněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnečku olej
4 ks vejce
rum
1 balíček prášek do pečiva
2 hrnečky cukr moučka
1 hrneček višně
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnečky polohrubá mouka
1/2 hrnečku vlažné mléko
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si namočíme vypeckované višně do rumu, a to minimálně tři hodiny před přípravou těsta

  2. Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem do pěny. Poté postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám poměrně řídké těsto, do kterého nakonec nasypeme višně (přebytečný rum z višní do těsta nelijeme). Důkladně promícháme

  3. Těsto na bábovku s višněmi nalijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou

  4. Takto připravenou bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě zhruba 45 minut

  5. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou a podáváme

  6. Jen pro upřesnění 1 hrneček = 0,25 l.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!