Krémový špenát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
100 ml smetana ke šlehání
800 g čerstvé špenátové listy
1 ks malý uvařený brambor
podle potřeby
olej
příloha
sůl
4 ks vejce
600 g brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Špenát umyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Přidáme špenát a krátce podusíme. Špenát podlijeme smetanou, přidáme nakrájený uvařený brambor, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše spolu přivedeme do varu a rozmixujeme na hladkou směs.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a 5 minut povaříme ve vřící vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.

  3. Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm opečeme do ruda z obou stran. Na závěr je osolíme. Samostatně připravíme volská oka a podáváme je jako přílohu ke krémovému špenátu a pečeným bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!