Krémový koláč s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
150 g máslo
1 kg jablko
1 ks citron
200 g cukr krupice
100 g cukr moučka
750 ml jablečný džus
250 dl polohrubá mouka
400 ml smetana ke šlehání
2 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, vejce a soli zpracujeme těsto a dáme ho chladit do ledničky na 1 hodinu

  2. Citron dobře umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme citronem. Pudinky rozmícháme v troše džusu a šlehačce

  3. Dáme vařit zbytek džusu s cukrem a citronovou šťávou, za stálého míchání vléváme pudink a povaříme

  4. Těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na ně rozložíme nastrouhaná jablka a zalijeme pudinkem. Pečeme na 170 °C asi 35 minut

  5. Krémový koláč s jablky necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!