Vykrajovaný dort s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g máslo
250 g jahody
80 g cukr krupice
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
2 balíčky měkký tvaroh
100 g jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem (i vanilkovým) do pěny a potom zlehka vmícháme hladkou mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme v tenké vrstvě

  2. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C 6 - 8 minut. Po upečení plát těsta poprášíme zlehka moukou a obrátíme ho na další kus pečícího papíru. Korpus necháme zcela vychladnout, pak ho sejmeme z papíru a potřeme jahodovou nebo jinou marmeládou. Pomocí papíru svineme do rolády, kterou necháme ztuhnout

  3. Roládu nakrájíme na plátky asi 5 mm silné a částí z nich vyložíme kulatou mísu

  4. Připravíme si krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a přimícháme tvaroh. Nakonec přimícháme většinu jahod, pár kousků si odložíme na ozdobu

  5. Hotovým tvarohovým krémem naplníme misku vyloženou roládkami, zbytkem roládek poklademe povrch dortu. Vykrajovaný dort s tvarohem uložíme na noc do chladničky, aby dobře ztuhl

  6. Vykrajovaný dort vyklopíme z mísy a nakrájíme na libovolně velké porce. Na talířku dozdobíme mátou a jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!