Krémové řezy Kluziště recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
10 dkg cukr
16 dkg máslo
4 lžíce rum
1 l mléko
2 lžíce hrubá mouka
2 balíčky vanilkový pudink
těsto
10 dkg cukr
3 ks vejce
16 dkg máslo
2 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
50 dkg polohrubá mouka
poleva
2 lžíce rum
30 dkg cukr moučka
3 lžíce mléko (horké)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a utřeme jej s cukrem. Postupně zašleháváme vejce a mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Po částech ji vmícháme do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme 2 placky, které uložíme na plechy (vyložené pečícím papírem). Obě placky pečeme v troubě při 150 °C asi 15 minut dorůžova. Upečený základ necháme vychladit.

  3. Mezitím si připravíme krém. Část mléka odložímem do hrníčku. Zbytek mléka dáme vařit. Po částech do něj přidáváme máslo, cukr, rum a mouku. Když začne vše vařit, vmícháme pudinky rozmíchané v odloženém mléce a necháme provařit. Mícháme, aby se krém nepřipálil. Krém necháme vychladit.

  4. Na "hůře" upečenou placku rozetřeme připravený krém, položíme na něj druhou placku a dnem plechu řezy k sobě opatrně přimáčkneme, aby se vše spojilo.

  5. Z horkého mléka, rumu a cukru vymícháme hladkou polevu, kterou ihned nanášíme na připravené řezy. Když je to možné necháme řezy uležet v chladu do druhého dne. Jinak potřebují nějaký čas na pořádné vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!