Krémové řezy Kluziště recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 10 dkg cukr 16 dkg máslo 4 lžíce rum 1 l mléko 2 lžíce hrubá mouka 2 balíčky vanilkový pudink těsto 10 dkg cukr 3 ks vejce 16 dkg máslo 2 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 50 dkg polohrubá mouka poleva 2 lžíce rum 30 dkg cukr moučka 3 lžíce mléko (horké)
Postup Krémové řezy Kluziště recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout a utřeme jej s cukrem. Postupně zašleháváme vejce a mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Po částech ji vmícháme do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Z těsta vyválíme 2 placky, které uložíme na plechy (vyložené pečícím papírem). Obě placky pečeme v troubě při 150 °C asi 15 minut dorůžova. Upečený základ necháme vychladit.
Mezitím si připravíme krém. Část mléka odložímem do hrníčku. Zbytek mléka dáme vařit. Po částech do něj přidáváme máslo, cukr, rum a mouku. Když začne vše vařit, vmícháme pudinky rozmíchané v odloženém mléce a necháme provařit. Mícháme, aby se krém nepřipálil. Krém necháme vychladit.
Na "hůře" upečenou placku rozetřeme připravený krém, položíme na něj druhou placku a dnem plechu řezy k sobě opatrně přimáčkneme, aby se vše spojilo.
Z horkého mléka, rumu a cukru vymícháme hladkou polevu, kterou ihned nanášíme na připravené řezy. Když je to možné necháme řezy uležet v chladu do druhého dne. Jinak potřebují nějaký čas na pořádné vychladnutí.