Krémové rizoto s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
1 ks cibule
450 g rýže
110 g hrášek sterilovaný
110 g kukuřice sterilovaná
140 g parmazán
pepř
3 dl bílé víno
500 g kuřecí prsa
1,5 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Použít můžeme i koření na maso, které máme rádi. Takto připravené maso zakápneme olivovým olejem a necháme v lednici chvíli uležet

  2. Na pánvi rozpustíme 20 g másla a maso na něm pomalu opékáme

  3. Zatímco se připravuje maso, oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. K cibuli přisypeme rýži a vše důkladně promícháme. Poté zalijeme vínem a chvíli povaříme. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut

  4. Do hotové rýže vsypeme kuřecí maso, malou konzervu hrášku, kukuřice a nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí. Podle potřeby rizoto osolíme, opepříme

  5. Krémové rizoto s kuřecím masem můžeme při podávání posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!