Krémová roláda s mandarinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
120 g cukr krupice
80 g hladká mouka
1 balíček kypřicí prášek do pečiva
náplň
250 g máslo
150 g cukr moučka
na ozdobu
100 g mandlové lupínky
podle potřeby
300 g kompotované mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Postupně zašleháme žloutky, cukr krupici a nakonec do těsta lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.

  2. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180 °C. Po upečení povrch lehce poprášíme hladkou moukou a korpus otočíme na utěrku. Upečený korpus necháme vychladnout a pak papír opatrně odtrhneme.

  3. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme s cukrem moučka do pěny.

  4. Vychladlý korpus potřeme třemi čtvrtinami máslového krému. Naskládáme na něj okapané mandarinky a několik jich odložíme na pozdější ozdobení rolády. Pomocí utěrky stočíme korpus do rolády a necháme v chladničce ztuhnout. Potom povrch potřeme zbylým krémem a roládu obalíme opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme mandarinkami.

  5. Krémovou roládu s mandarinkami nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník k šálku kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!