Kinder Bueno s arašídy recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g máslo
6 ks žloutek
500 ml mléko
150 ml mléko
6 ks bílek
100 g čokoláda na vaření
3 lžíce cukr moučka
6 lžic cukr moučka
1 lžíce slunečnicový olej
1 balení vanilkový cukr
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce polohrubá mouka
1 balení vanilkový pudink
1 balení kypřící prášek do pečiva
250 ml mléko na namočení
1 balení šlehačka v prášku
2 lžíce mleté dětské piškoty
250 g nutella
200 g nesolené loupané arašídy
240 g okrouhlé dětské piškoty
50 g opražené arašídy
100 g čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na sucho na pánvi opražíme loupané nesolené arašídy pěkně do zlato-hněda, vybereme na talíř a necháme úplně vychladnout. Potom připravíme žloutkový krém, do hrnce dáme 6 kusů vaječných žloutků, polohrubou mouku, vanilkový pudinkový prášek, vanilkový cukr a za postupného přidávání studeného mléka po troškách vymícháme ručním šlehačem dohladka. Na mírném plameni tuto směs za stálého míchání uvaříme na hustý krém, který přikryjeme fólií, aby se nevytvořil na povrchu škraloup a necháme úplně vychladnout

  2. K bílkům přidáme cukr moučka, ušleháme s cukrem na tuhý sníh, vmícháme po částech hladkou mouku s práškem do pečiva, slunečnicový olej a pomleté piškoty. Tato směs bude tvořit základ těsta, které vlijeme do pekáče o velikosti 30 x 20 cm vystlaného pečícím papírem a povrch rovnoměrně uhladíme cukrářskou kartou. Na povrch těsta nasypeme rovnoměrně vrstvu opražených a vychladlých arašídů

  3. Vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Vpichem jehlicí vyzkoušíme, jestli je těsto správně upečené. Pokud jehlice po vpichu zůstane čistá, vybereme z trouby. Těsto vybereme z pekáče, ještě horké opatrně odstraníme z upečeného těsta pečící papír a korpus bez papíru vrátíme do pekáče. Na horký korpus dáme nutellu, kterou jsme předtím krátce ohřáli v mikrovlnce, aby byla tekutá, rozetřeme ji na připravený korpus

  4. Změklé kostky másla vyšleháme s cukrem moučka do pěny a postupně do něj všleháme žloutkový krém, který rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu necháme světlou, do druhé poloviny vmícháme vlažnou a nad parou rozpuštěnou čokoládu, čímž připravíme čokoládový krém

  5. Nyní nasleduje vrstvení. Na upečený a vychladlý korpus s arašídy a nutellou pokládáme okrouhlé dětské piškoty, které jsme po jednom krátce namočili do vlažného mléka. Na piškoty rovnoměrně rozetřeme žloutkový krém. Na žloutkový krém pokládáme okrouhlé dětské piškoty, které předtím jednotlivě krátce namočíme do vlažného mléka

  6. Na piškoty na žloutkovém krému rovnoměrně rozetřeme čokoládový krém a odložíme téměř hotový zákusek na 12 hodin ztuhnout do chladničky, nejlépe na noc, celý zákusek krásně ztuhne, za tento čas piškoty nasáknou krém a přiměřeně změknou

  7. Před podáváním Kinder Bueno s arašídy vyndáme, ušleháme do tuha šlehačku, kterou dáme na vrch a rovnoměrně po povrchu rozetřeme. Ostrým nožem pokrájíme moučník na kostky anebo jiné tvary. Ozdobíme čokoládovou rýží, eventuálně nastrouhanou čokoládou anebo přes husté sítko poprášíme kakaem. Na vrch každé kostky ještě položíme opražené arašídy jako ozdobu

  8. Hotový zákusek podáváme k dobré kávě anebo bez kávy jako velmi chutný dezert. Kdo nemůže z jakýchkoliv důvodů konzumovat arašídy, může použit loupané na sucho opražené lískové oříšky nebo mandle či vlašské ořechy anebo jiné ořechy. Upečený bílkový korpus není vysoký, naopak je dost nízký, nelekejte se, neboť tak to má být!

  9. Kinder Bueno je sice trošku pracný zákusek, ale vůbec není těžké ho připravit, je vhodný k narozeninám a jiné slavnostní příležitosti. Dole je lehký měkký korpus s křupavými arašídy, který výborně kontrastuje s lahodným žloutkovým a čokoládovým krémem, krémem nasáknutými piškoty a je odlehčený šlehačkou na povrchu. Zákusek jako celek není přeslazený, jde o velmi oblíbený dezert s různými velmi chutnými variantami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!