Krémová polévka z brokolice a hrášku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 200 g hrášek 4 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 1,5 l voda 1 ks brokolice 1 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 3 ks jarní cibulka zeleninový bujon 1 lžíce koření Horalka
Postup Krémová polévka z brokolice a hrášku
Postup přípravy receptu
-
Brokolici očistíme, zbavíme tvrdého košťálu a rozdělíme na růžičky. Mladý zelený hrášek vyloupeme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kousky
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, vsypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Pak přidáme brokolici, hrášek a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, koření Horalka, oloupané stroužky česneku a povaříme do změknutí (cca 15 minut). Já někdy přidávám i kostku zeleninového bujonu ze zdravé výživy. Povařenou zeleninu rozmixujeme dohladka, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme - špetkou muškátového oříšku, solí a klidně i jiným oblíbeným kořením
Krémovou polévku z brokolice a hrášku podáváme s česnekovými krutony.