Krémová polévka z brokolice a hrášku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

200 g hrášek
4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
1,5 l voda
1 ks brokolice
1 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
3 ks jarní cibulka
zeleninový bujon
1 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme, zbavíme tvrdého košťálu a rozdělíme na růžičky. Mladý zelený hrášek vyloupeme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kousky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, vsypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Pak přidáme brokolici, hrášek a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, koření Horalka, oloupané stroužky česneku a povaříme do změknutí (cca 15 minut). Já někdy přidávám i kostku zeleninového bujonu ze zdravé výživy. Povařenou zeleninu rozmixujeme dohladka, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme - špetkou muškátového oříšku, solí a klidně i jiným oblíbeným kořením

  3. Krémovou polévku z brokolice a hrášku podáváme s česnekovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!