Hrachová kaše s pečenými uzenými žebry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
majoránka
4 porce uzená vepřová žebra
250 g žlutý půlený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Žebra dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 °C

  2. Hrách v hrnci zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit. Občas zkontrolujeme, jestli není málo vody, a případně dolijeme vroucí vodou. Přibližně po 3/4 hodině zkusíme, zda je hrách měkký. Pokud je, při promíchání se začíná tvořit kaše. Pokud ne, vaříme, dokud není měkký. Pak důkladně mícháme, čímž vznikne kaše. Hrachovou kaši osolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě krátce povaříme. Krátce před dovařením kaše odklopíme pekáč se žebry a dopečeme je odkrytá

  3. Hrachovou kaši podáváme s pečenými uzenými žebry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!