Hrachová kaše s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
majoránka
2 ks cibule
150 g sádlo
1 lžíce hladká mouka
500 g uzené maso
mletý černý pepř
500 g loupaný hrách

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a druhou na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a rozetřeme

  2. Hrách pořádně propláchneme pod tekoucí horkou vodou a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se hrách zcela nerozvaří. Poté ho rozšleháme metličkou, přidáme osmaženou cibuli, dolijeme podle potřeby vodou, zavaříme, dohustíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozetřený česnek a za stálého míchání provařujeme

  3. Plátky uzeného masa opečeme zvolna na sádle po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, do zbylého tuku vsypeme cibuli nakrájenou na kolečka a osmažíme dorůžova. Na talíř servírujeme hrachovou kaši, na ni položíme plátek uzeného masa a přidáme osmaženou cibuli

  4. Hrachovou kaši s uzeným masem podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!