Čokoládové americké cookies recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
30 g kakao
1 lžička prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
275 g hořká čokoláda
150 g polohrubá mouka
125 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejpodstatnější složkou je kvalitní čokoláda, a to jak rozpuštěné do těsta (125 g), tak nasekaná na kousíčky (150 g). My do receptu použili čokoládu s 86% kakaa. Pokud chceme trochu ušetřit, nahradíme část čokolády, kterou budeme sekat, obyčejnou čokoládou na vaření

  2. Měkké máslo nakrájíme na kousky a přidáme třtinový cukr. Čokoládu do těsta (125 g) necháme rozpustit. K máslu a cukru vlijeme rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme v hladkou směs. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a po částech vmícháváme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva

  3. Do hustého čokoládového těsta vmícháme na kousíčky nasekanou čokoládu

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce začneme dělat hromádky

  5. Klademe je dál od sebe, protože cookies se nám během pečení dost roztečou a budou z nich placičky. Cookies pečeme na 180 °C 16 - 20 minut

  6. Upečené čokoládové cookies necháme na plechu zcela vychladnout, jinak by se mohly lámat

  7. Americké čokoládové cookies podáváme třeba k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!