Krémová bramboračka s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
500 g brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
10 g hříbky
500 ml kuřecí vývar
220 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a brambory oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak očištěné hříbky.

  2. Hříbky orestujeme na pánvi, na které jsme rozehřáli polovinu másla.

  3. V hrnci zpěníme zbytek másla a na něm necháme zesklovatět nasekanou cibulku, pak přidáme brambory a mrkev, zalijeme kuřecím vývarem, dochutíme solí a pepřem a povaříme na mírném ohni doměkka.

  4. Bramboračku rozmixujeme a přivedeme k varu, pak pomalu přilijeme 30% smetanu a necháme prohřát.

  5. Krémovou bramboračku na talíři zdobíme restovanými hříbky a podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!