Havířská bramborová placka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
majoránka
1 ks cibule
kmín
0,5 kelímků plnotučná hořčice
hladká mouka
sójová omáčka
500 g vepřová kýta
4 ks sterilovaná okurka
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička ďábelské koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka

  3. Mezitím si oloupeme brambory, které omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle

  4. Připravíme si těsto na bramborové placky - k bramborům přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín a hladkou mouku. Vznikne nám hustší těsto, ze kterého smažíme větší placky. Bramborové placky uchováme v teple

  5. Až je maso skoro měkké, přidáme k němu ďábelské koření, sladkou papriku a sůl. Nakonec do masa zamícháme půl kelímku hořčice. Chvíli podusíme, na úplný závěr přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a zakápneme sójovou omáčkou

  6. Na talíř si dáme jednu havířskou bramborovou placku, na kterou navrstvíme masovou směs a přikryjeme druhou plackou. Ozdobíme zeleninou a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!