Havířská bramborová placka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1 kg brambory majoránka 1 ks cibule kmín 0,5 kelímků plnotučná hořčice hladká mouka sójová omáčka 500 g vepřová kýta 4 ks sterilovaná okurka 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžička ďábelské koření
Postup Havířská bramborová placka
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka
Mezitím si oloupeme brambory, které omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle
Připravíme si těsto na bramborové placky - k bramborům přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín a hladkou mouku. Vznikne nám hustší těsto, ze kterého smažíme větší placky. Bramborové placky uchováme v teple
Až je maso skoro měkké, přidáme k němu ďábelské koření, sladkou papriku a sůl. Nakonec do masa zamícháme půl kelímku hořčice. Chvíli podusíme, na úplný závěr přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a zakápneme sójovou omáčkou
Na talíř si dáme jednu havířskou bramborovou placku, na kterou navrstvíme masovou směs a přikryjeme druhou plackou. Ozdobíme zeleninou a můžeme servírovat.