Hebká krupicová kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
2 plátky máslo
4 lžíce kakao
1 l mléko
2 lžičky mletá skořice
8 lžic dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Trikem pro opravdu jemnou a hebkou krupicovou kaši bez hrudek je to, že na její přípravu nebudeme spěchat a dopřejeme krupiččce před samotným vařením pořádně nasáknout mlékem

  2. Dětskou krupičku (8 odměrných lžic) tedy promícháme s mlékem a se solí a necháme klidně i hodinku odpočívat v lednici. Pak znovu dobře promícháme a v menším kastrůlku pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání mírně vaříme 5 minut. Po zhoustnutí kaše kastrůlek odstavíme, vmícháme máslo a ihned rozdělíme na připravené misky nebo talíře

  3. Krupicovou kaši posypeme cukrem, kakaem a skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem, případně jen položíme doprostřed kousek másla, děti se rády baví tím, jak se v kaši rozpouští

  4. Hebkou krupicovou kaši ihned podáváme. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!