Králík podle maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks králík
1 ks masox
1 kelímek smetana ke šlehání
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka
petrželová nať
podle potřeby
tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a nasekané petrželové nati. Králíka opečeme na sádle.

  2. Masox rozpustíme ve vodě a nalijeme do výpeku. Maso dáme do kastrolu, polijeme šťávou, šlehačkou, na maso dáme tavený sýr (na 1 porci po trojúhelníčku) a pečeme. Občas králíka podlijeme výpekem.

  3. Králíka podle maminky podáváme třeba s rýží.

  4. Místo králíka lze na recept použít kuře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!