Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 ks pórek zázvor olivový olej sojová omáčka 450 g vepřová panenka
Postup Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Pokud máme rádi klasické lehce křupavé masové nudličky na čínský způsob, promícháme maso s kukuřičným škrobem. Ale není to nutné
Do velké pánve, nejlépe do woku, nalijeme hodně oleje, rozpalíme ho a vhodíme do něj nudličky masa. Kromě kvalitního oleje můžete použít i palmový tuk v biokvalitě, který vydrží i hodně vysoké teploty, ale nedoporučuji ho používat příliš často kvůli neadekvátnímu složení mastných kyselin
Maso smažíme necelou 1 minutu a pak slijeme pryč přebytečný olej. Můžeme dát na začátku i méně oleje a maso na něm smažit přibližně 4 minuty. Ale vhozením do většího množství oleje se maso stáhne a bývá křehčí
Přidáme česnek a zázvor pokrájený na malinké kostičky a bílou část pórku. Společně chvíli restujte. Nakonec přidáme i zelenou část pórku a přírodní sójovou omáčku a ještě prohřejeme tak, aby pór byl měkký, ale křehký a hlavně zůstal svěže zelený. Pokud chceme zvýraznit zázvorovou chuť, po dovaření přidáme lžičku čerstvě vymačkané šťávy z čerstvého zázvoru
Tento i další skvělé recepty s fotografiemi naleznete v kuchařské knize roku 2006 - Biokuchařka od Hanky Zemanové.