Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks pórek
zázvor
olivový olej
sojová omáčka
450 g vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky. Pokud máme rádi klasické lehce křupavé masové nudličky na čínský způsob, promícháme maso s kukuřičným škrobem. Ale není to nutné

  2. Do velké pánve, nejlépe do woku, nalijeme hodně oleje, rozpalíme ho a vhodíme do něj nudličky masa. Kromě kvalitního oleje můžete použít i palmový tuk v biokvalitě, který vydrží i hodně vysoké teploty, ale nedoporučuji ho používat příliš často kvůli neadekvátnímu složení mastných kyselin

  3. Maso smažíme necelou 1 minutu a pak slijeme pryč přebytečný olej. Můžeme dát na začátku i méně oleje a maso na něm smažit přibližně 4 minuty. Ale vhozením do většího množství oleje se maso stáhne a bývá křehčí

  4. Přidáme česnek a zázvor pokrájený na malinké kostičky a bílou část pórku. Společně chvíli restujte. Nakonec přidáme i zelenou část pórku a přírodní sójovou omáčku a ještě prohřejeme tak, aby pór byl měkký, ale křehký a hlavně zůstal svěže zelený. Pokud chceme zvýraznit zázvorovou chuť, po dovaření přidáme lžičku čerstvě vymačkané šťávy z čerstvého zázvoru

  5. Tento i další skvělé recepty s fotografiemi naleznete v kuchařské knize roku 2006 - Biokuchařka od Hanky Zemanové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!