Vývar z králíka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 - 2 lžíce sůl
1 ks cibule
1/2 ks celer
voda
4 ks mrkev
2 ks petržel
5 kuliček jalovec
1 ks králík
5 kuliček nové koření
10 kuliček celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu oškrábeme a přepůlíme. Česnek oloupeme a překrojíme, cibuli překrojíme i se slupkou

  2. Omytého králíka vložíme celého do velkého hrnce, přidáme zeleninu a zalijeme vodou. Přidáme koření a uvedeme do varu. Odebereme pěnu, osolíme a vaříme 60 - 80 minut pod pokličkou. Králíka i zeleninu vyndáme a vývar scedíme

  3. Vývar z králíka můžeme použít jako lehkou polévku se zavářkou z nudlí nebo jen do ní přidáme hrst smažené zavářky (tvar hrášku).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!