Králík cibuláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 dkg slanina
4 stroužky česnek
6 ks cibule
200 ml voda
1 ks králík
200 ml bílé víno
2 lžíce celý pepř
podle chuti
1 sklenice sůl
podle potřeby
plnotučná hořčice na potření

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, prošpekujeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

  2. Takto připravené maso položíme do pekáče na rozškvařenou slaninu a zpěněnou cibuli nakrájenou na kostky. Podlijeme vodou, vložíme balíček s kořením, který jsme zavázali do gázy a nakonec česnek nakrájený na plátky.

  3. Přiklopíme a dusíme do měkka. Ke konci přidáme víno a necháme lehce opéct.

  4. Pamatujte si: čím více cibule tím lépe.

  5. Jako příloha je ke králíkovi cibulákovi vhodný chléb, nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!