Pochoutka z čerstvého lososa recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 lžíce kapary 2 lžíce olivový olej 1 ks malá cibule mletý bílý pepř 2 - 3 lžíce citronová šťáva 400 g filé z čersvého lososa bez kůže
Postup Pochoutka z čerstvého lososa
Postup přípravy receptu
-
Očistěné čerstvé filety z lososa, bez kostí a kůže, jemně usekáme. Oloupanou cibuli a okapané kapary nakrájíme nadrobno
Usekané maso z lososa vložíme do mísy, osolíme, opepříme, promícháme s olejem, cibulkou a kapary. Podle chuti směs okyselíme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut odležet v chladu
Vychlazenou lososovou směs pomocí tvořítka rozdělíme na porce, ozdobíme kapary a podáváme na listech salátů. Jako přílohu k pochoutce z čerstvého lososa zvolíme opečený toastový chléb.