Plzeňský medovník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 3 ks vejce 100 g máslo 300 g máslo 2 cl rum 1/2 l mléko 2 lžíce med perník na strouhání 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 750 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda 50 g solamyl nebo pudinkový prášek
Postup Plzeňský medovník
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme prochladnout
Do prosáté mouky postupně zapracováváme připravenou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Rozdělíme jej na 8 dílů a z každého vyválíme tenkou, kulatou placku podle velikosti dortové formy. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180°C jenom asi 7 - 10 minut
Mléko, vanilkový cukr a solamyl za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáváme uvařený, prochladlý pudink a rum
Jednotlivé placky potřeme krémem a skládáme na sebe. Zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce
Zbylým krémem potřeme povrch a boky dortu a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.