Plzeňský medovník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
3 ks vejce
100 g máslo
300 g máslo
2 cl rum
1/2 l mléko
2 lžíce med
perník na strouhání
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
750 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
50 g solamyl nebo pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme prochladnout

  2. Do prosáté mouky postupně zapracováváme připravenou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Rozdělíme jej na 8 dílů a z každého vyválíme tenkou, kulatou placku podle velikosti dortové formy. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180°C jenom asi 7 - 10 minut

  3. Mléko, vanilkový cukr a solamyl za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáváme uvařený, prochladlý pudink a rum

  4. Jednotlivé placky potřeme krémem a skládáme na sebe. Zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce

  5. Zbylým krémem potřeme povrch a boky dortu a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!