Plzeňské zelí s cibulí a klobáskou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
3 ks cibule
kmín
4 lžíce sádlo
mletý černý pepř
4 ks moravská klobása
1 ks modré zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a nakrouháme na tenké nudličky. Cibule oloupeme. Dvě nasekáme nadrobno, třetí nakrájíme na tenká půl kolečka. Klobásy nakrájíme na kolečka nebo kostičky

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli nasekanou nadrobno na ní zpěníme. Přidáme zelí, ochutíme solí, kmínem, pepřem, octem, cukrem a krátce podusíme

  3. Na druhé pánvi opečeme klobásy a vmícháme je do zelí

  4. Plzeňské zelí s klobáskou na talířích posypeme cibulí. Podávat můžeme buď s vařeným bramborem nebo jenom s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!