Plzeňské zelí s cibulí a klobáskou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 3 ks cibule kmín 4 lžíce sádlo mletý černý pepř 4 ks moravská klobása 1 ks modré zelí
Postup Plzeňské zelí s cibulí a klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme a nakrouháme na tenké nudličky. Cibule oloupeme. Dvě nasekáme nadrobno, třetí nakrájíme na tenká půl kolečka. Klobásy nakrájíme na kolečka nebo kostičky
Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli nasekanou nadrobno na ní zpěníme. Přidáme zelí, ochutíme solí, kmínem, pepřem, octem, cukrem a krátce podusíme
Na druhé pánvi opečeme klobásy a vmícháme je do zelí
Plzeňské zelí s klobáskou na talířích posypeme cibulí. Podávat můžeme buď s vařeným bramborem nebo jenom s chlebem.