Králičí špalíčky na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
kmín
3 lžíce sádlo
2 lžíce cukr krupice
hladká mouka
1 - 1,5 kg králičí maso bez kosti
1 balíček zakysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme se solí. Cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Králičí maso opláchneme, odblaníme, rozkrájíme na vetší kusy a potřeme česnekem utřeným se solí

  2. Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Maso zprudka po všech stranách opečeme. Posypeme kmínem, podlijeme hrnkem teplé vody, přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčkem a v troubě dusíme asi 45 minut, dokud maso částečně nezměkne

  3. Když je maso skoro měkké, dopékáme v troubě bez poklice dalších 30 - 45 minut. Králičí maso během pečení obracíme, popřípadě ještě podléváme. Upečené králičí špalíčky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Maso ale můžeme nechat i ve vypečené šťávě, moukou nezahuštěné

  4. Před koncem pečení si připravíme zelí. Kysané zelí zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, špetku soli, přivedeme k varu a asi 5 povaříme, než zelí změkne

  5. Králičí špalíčky na česneku podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem, se zelím, či špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!