Králičí špalíčky na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks cibule kmín kmín 3 lžíce sádlo 2 lžíce cukr krupice hladká mouka 1 - 1,5 kg králičí maso bez kosti 1 balíček zakysané zelí
Postup Králičí špalíčky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme se solí. Cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Králičí maso opláchneme, odblaníme, rozkrájíme na vetší kusy a potřeme česnekem utřeným se solí
Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Maso zprudka po všech stranách opečeme. Posypeme kmínem, podlijeme hrnkem teplé vody, přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčkem a v troubě dusíme asi 45 minut, dokud maso částečně nezměkne
Když je maso skoro měkké, dopékáme v troubě bez poklice dalších 30 - 45 minut. Králičí maso během pečení obracíme, popřípadě ještě podléváme. Upečené králičí špalíčky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Maso ale můžeme nechat i ve vypečené šťávě, moukou nezahuštěné
Před koncem pečení si připravíme zelí. Kysané zelí zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, špetku soli, přivedeme k varu a asi 5 povaříme, než zelí změkne
Králičí špalíčky na česneku podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem, se zelím, či špenátem.