Kotlíkový guláš ze Slovácka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
200 g cibule
80 g sádlo
250 g hovězí přední
150 g sterilované lečo
250 g vepřový bok
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
kmín
feferonka
mletý pepř
podle potřeby
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme. Hovězí a bůček nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, brambory nakrájíme na kostky.

  2. Na sádle osmahneme cibuli do lehce zlatavé barvy. Zasypeme ji paprikou a podlijeme vodou. Do základu dáme nadrobno pokrájené hovězí maso, koření a dusíme doměkka. Pak přidáme bůček, brambory, zeleninové sterilizované lečo a dále dusíme doměkka. Jakmile je maso a brambory měkké, ochutíme kotlíkový guláš podle chuti solí a pepřem.

  3. Kotlíkový guláš ze Slovácka podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!