Domácí kotlíkový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
česnek
sůl
4 ks brambory
1 lžíce majoránka
500 g cibule
30 g rajčatový protlak
vývar z kostí
mletý pepř
1000 g vepřová plec
1 lžička mletá sladká paprika
sladký kečup
1 lžička mletá pálivá paprika
300 g zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience. Oloupeme si cibuli a nakrájíme, nemusí být na jemno, oškrábeme si brambory a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme a nakrájíme na plátky česnek. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky

  2. Vezmeme si větší hrnec a na sádle nebo oleji si osmažíme cibuli, když je cibule sklovatá, přidáme polovinu nakrájeného česneku. Dále cibuli smažíme dozlatova, poté přidáme nakrájené maso a osolíme, posypeme červenou mletou paprikou a necháme maso zatáhnout. Když je maso zatáhnuté, přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené brambory. rozmixované lečo (lze nechat i celé) a zbytek česneku

  3. Vše dusíme doměkka, brambory kotlíkový guláš zahustí. Pokud by bylo potřeba zahustit více, může se použít klasická jíška. Na závěr domácí kotlíkový guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sladkým kečupem (lze vynechat)

  4. Domácí kotlíkový guláš podáváme s chlebem

  5. Poznámka: Kdo při přípravě receptu nepoužil vývar, může použít masový bujon

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!