Kotlíkový eintopf recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
1 hrst majoránka
2 ks cibule
3 ks mrkev
2 ks petržel
2 ks bobkový list
2 lžíce mletá paprika
1 hlávka bílé zelí
2 hrstě petrželová nať
0,5 kg mleté maso
1 lžíce mletý kmín
mletý černý pepř
2 ks papriková klobása
2 hrstě mražená kukuřice
silný vývar

Postup přípravy receptu

  1. Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem

  2. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen

  3. Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity

  4. Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!