Kotlík á la svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks celer
2 ks cuketa
3 ks rajče
1 ks pórek
3 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžíce polohrubá mouka
500 g mleté hovězí maso
podle chuti
sůl
tymián
houby
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Jednu malou cuketu rozstrouháme na jemnějším struhadle - poslouží k zahuštění. Druhou malou cuketu spolu s kořenovou zeleninou rozstrouháme na hrubším struhadle, nebo pokrájíme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Menší pórek nakrájíme také nadrobno.

  2. Na oleji nebo sádle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. K cibuli přidáme mleté hovězí, osolíme, opepříme a opečeme. Zaprášíme mletou pálivou paprikou a promícháme. Zaprášíme 2 lžícemi mouky a stále mícháme. Kotlík á la svíčková podlijeme hrnkem vlažné vody a rozmícháme.

  3. Přidáme houby, pokud máme jen sušené, namočíme je předem, vlijeme i nálev, strouhanou cuketu, všechnu ostatní zeleninu a koření. Zalijeme litrem vroucí vody a kotlík á la svíčková dusíme asi 45 minut. Deset minut před koncem přidáme nakrájený pórek.

  4. Kotlík á la svíčková podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!