Italské rizoto s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 90 g hrášek 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 snítka bazalka oregano parmazán grilovací koření 1 dl bílé víno 250 g kuřecí prsa 1 l zeleninový vývar sušená bazalka 200 g kulatozrnná rýže
Postup Italské rizoto s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninový vývar. Použijeme mrkev, cibule, celer, řapíkatý celer, petržel, sůl, pepř, můžeme ho dochutit vegetou. Pokud nemáme čas, připravíme si ho z bujonu
Na pánvi si orestujeme kuřecí kousky, které osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Dále orestujeme nakrájenou středně velkou cibuli a kostičky mrkve. Rýži, nejvhodnější je druh Arborio nebo Carnarolli, případně jiná kulatozrnná, asi 5 minut osmažíme na oleji s kouskem másla, oreganem a bazalkou. Po té na ni nalijeme víno a necháme trochu vyvařit. Pak přilijeme trochu vývaru a necháme opět vyvařit. Postup s vývarem opakujeme, dokud není rýže měkká. Je nutné stále promíchávat, aby se rizoto nepřichytilo. Asi 5 minut před koncem vaření, smícháme rýži s předem připraveným masem, cibulí, mrkví a hráškem. Pokud používám sterilovaný hrášek, vodu většinou sliji do vývaru
Italské rizoto s kuřecím masem na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.