Italské rizoto s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

90 g hrášek
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 snítka bazalka
oregano
parmazán
grilovací koření
1 dl bílé víno
250 g kuřecí prsa
1 l zeleninový vývar
sušená bazalka
200 g kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninový vývar. Použijeme mrkev, cibule, celer, řapíkatý celer, petržel, sůl, pepř, můžeme ho dochutit vegetou. Pokud nemáme čas, připravíme si ho z bujonu

  2. Na pánvi si orestujeme kuřecí kousky, které osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Dále orestujeme nakrájenou středně velkou cibuli a kostičky mrkve. Rýži, nejvhodnější je druh Arborio nebo Carnarolli, případně jiná kulatozrnná, asi 5 minut osmažíme na oleji s kouskem másla, oreganem a bazalkou. Po té na ni nalijeme víno a necháme trochu vyvařit. Pak přilijeme trochu vývaru a necháme opět vyvařit. Postup s vývarem opakujeme, dokud není rýže měkká. Je nutné stále promíchávat, aby se rizoto nepřichytilo. Asi 5 minut před koncem vaření, smícháme rýži s předem připraveným masem, cibulí, mrkví a hráškem. Pokud používám sterilovaný hrášek, vodu většinou sliji do vývaru

  3. Italské rizoto s kuřecím masem na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!