Kotlíková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
1 l vývar
3 ks brambory
1 ks cibule
3 lžíce kečup
1 lžička hladká mouka
1 ks červená paprika
40 dkg hovězí přední
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3 lžíce sterilované fazole
3 lžíce sterilované fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a velmi jemně nakrájíme. Sterilované fazolové lusky a fazole necháme okapat

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Za stálého míchání zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku a česnek. Podlijeme vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme brambory a nakrájenou červenou papriku. Doplníme zbylým vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Potom polévku dochutíme kečupem a vmícháme obojí fazolky. Ještě asi 5 minut povaříme a podle potřeby dochutíme

  3. Kotlíkovou polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!