Kostky z mletého masa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
majoránka
vegeta
libeček
mletý bílý pepř
500 g mleté vepřové maso
200 g eidam (45%)
olivový olej na vymazání
Postup Kostky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso pomeleme a dáme do větší mísy. Propracujeme rukama společně se syrovými vejci a nastrouhaným eidamem. Přidáme podle chuti sůl, vegetu, sušený libeček, mletý pepř a prolisovaný česnek. Vše velmi dobře promícháme
Menší zapékací misku vymažeme olejem a směs mletého masa se sýrem do ní rovnoměrně rozprostřeme
Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme asi 40 minut, až je povrch zlatavý
Upečené mleté maso nakrájíme na kostky a teplé podáváme s bramborovou kaší. Takto připravená směs mletého masa se dá podávat i zastudena.