Kořeněný velikonoční bochánek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 3 dl mléko 50 g rozinky 50 g droždí 1 kg polohrubá mouka 200 g rostlinný tuk 2-4 porce tekuté umělé sladidlo Kandisin podle chuti sůl badyán anýz citronová kůra na potření žloutek na ozdobu 50 g nasekané mandle
Postup Kořeněný velikonoční bochánek recept
Postup přípravy receptu
-
Z trošky mouky, mléka a droždí uděláme kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny, nezapomeneme na koření a rozinky, a vypracujeme jemné těsto. Přikryté necháme vykynout.
Po vykynutí uděláme dva bochánky, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi.
Velikonoční bochánek pečeme ve středně teplé troubě asi 60 minut.