Kořeněný velikonoční bochánek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
3 dl mléko
50 g rozinky
50 g droždí
1 kg polohrubá mouka
200 g rostlinný tuk
2-4 porce tekuté umělé sladidlo Kandisin
podle chuti
sůl
badyán
anýz
citronová kůra
na potření
žloutek
na ozdobu
50 g nasekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky mouky, mléka a droždí uděláme kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny, nezapomeneme na koření a rozinky, a vypracujeme jemné těsto. Přikryté necháme vykynout.

  2. Po vykynutí uděláme dva bochánky, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi.

  3. Velikonoční bochánek pečeme ve středně teplé troubě asi 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!