Hovězí na víně s bramborovými noky a sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
olej
sůl
2 ks cibule
2 dl červené víno
250 ml smetana ke šlehání
1 hrst petrželová nať
500 g hovězí zadní
0,5 l hovězí vývar
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na nudličky a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno

  2. Hovězí maso opečeme na trošce oleje dozlatova, poté maso vyjmeme a na výpeku dohněda opečeme pokrájenou cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Podlijeme suchým červeným vínem, přidáme hovězí vývar, vrátíme maso zpět a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať

  3. V kastrůlku ohřejeme smetanu ke šlehání, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Můžeme dochutit solí, případně nějakou bylinkou

  4. Hovězí na víně podáváme se sýrovou omáčkou a bramborovými noky opečenými na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!