Kořeněný steak z lososa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks citron
2 lžíce olivový olej
200 ml suché bílé víno
1 svazek čerstvá petrželka
2 ks steak z lososa
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru nasekáme petrželku, oloupané stroužky česneku, šťávu vymačkanou z 1 citronu a olivový olej.

  2. Připravenou směsí potřeme steaky z lososa ze všech stran. Osolíme a vložíme do pekáčku s kousky másla.

  3. Kořeněné steaky z lososa pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě. V polovině pečení zakápneme rybu bílým vínem a dopečeme dozlatova.

  4. Kořeněný steak z lososa nejlépe chutná s jemnou bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!