Tagliatelle s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
pepř
1 lžíce olivový olej
1 hrnek strouhaný parmazán
1 špetka muškátový oříšek
200 ml smetana ke šlehání
hoblinky parmazánu
450 g tagliatelle
900 g vyloupaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku opékáme 2-3 minuty na mírném ohni na másle vyloupaný hrášek

  2. Hrášek zalijeme 150 ml smetany, přivedeme k varu a zhruba minutu vaříme, až smetana začne houstnout. Potom rendlík odstavíme

  3. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těstoviny důkladně scedíme a vrátíme do hrnce

  4. Těstoviny přelijeme smetanovou omáčkou s hráškem, vrátíme na oheň

  5. a zalijeme zbývající smetanou. Přidáme parmazán, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek

  6. Těstoviny v hrnci obracíme pomocí dvou vidliček, aby se dobře promíchaly se smetanovou omáčkou s hráškem, se sýrem a kořením. Nakonec ještě pokrm prohřejeme

  7. Porce upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. Tento pokrm připravený z dvoubarevných těstovin má v Itálii zajímavý název - paglia e fieno - čili sláma a seno

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!