Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
3 - 4 lžíce máslo
100 g mozzarella
250 g žampiony
500 g kuřecí prsa
2 ks jarní cibulka
mletý kmín
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
150 ml smetana na vaření
400 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu doměkka. Měkké těstoviny slijeme a omastíme máslem

  2. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na drobné kousky a jarní cibulku (pouze bílou část) nasekáme najemno

  3. Na oleji propečeme kuřecí maso z obou stran dorůžova. Pak plátky vyjmeme a uchováme v teple. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony, pepř a špetku mletého kmínu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pak vmícháme sýr a jakmile se rozpustí, omáčku zjemíme smetanou a krátce povaříme

  4. Tagliatelle rozdělíme na porce, poklademe kuřecím masem a přelijeme sýrovou omáčkou se žampiony

  5. Tagliatelle s kuřecím masem a sýrovo-žampionovou omáčkou ozdobíme petrželkou a podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!