Kořeněný pečený králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 ks králík
0.5 lžičky koření divočina
2-3 lžičky grilovací koření
10 dkg anglická slanina
1 lžíce pikantní kečup
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nasekáme na porce. Porce potřeme prolisovaným česnekem.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej a sádlo. Vložíme porce králíka, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Osolíme, opepříme, posypeme divočinou a grilovacím kořením. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, podlijeme horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě. Když maso částečně změkne, obrátíme a upečeme dočervena. Asi 15 minut před dokončením přidáme lžíci pikantního kečupu. Během pečení přeléváme maso šťávou dle potřeby.

  3. Kořeněného pečeného králíka podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!