Kefírový koláč s ovocem dle chuti recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 ml kefír
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr krupice
300 g ovoce
300 g hladká mouka
100 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a dáme péci. Pečeme při teplotě 180°C asi 25 minut

  2. Na kefírový koláč můžeme použít různé druhy ovoce, jablka, hrušky, meruňky, blumy, švestky, vždy pokrájené na malé kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!