Kefírový chléb se slunečnicovými semínky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
50 ml voda
350 ml kefír
1 lžička cukr písek
150 g hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
1,5 lžička sušené droždí
100 g špaldova mouka
50 g pšeničná celozrnná mouka
2 lžíce slunečnicová semínka
1,5 hrst slunečnicová semínka
150 g žitná chlebová mouka
2 lžíce sušená bramborová kaše
Postup Kefírový chléb se slunečnicovými semínky
Postup přípravy receptu
-
Do vnitřní nádoby pekárny dáme kefír, vodu, olej, ocet, sůl, kmín, bramborovou kaši, mouky, droždí a cukr
Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost, kůrku střední a pekárna pracuje za nás. Po prvním zvukovém signálu přidáme 1,5 hrsti slunečnicových semínek a necháme těsto dodělat
Po posledním hlazení těsta jej pomocí stěrky roztáhneme rovnoměrně po nádobě, potřeme vlažnou vodou a posypeme slunečnicovými semínky
Když je upečeno, vyjmeme nádobu a necháme asi 10 až 15 minut chladnout. Pak chléb vyklopíme a dáme na mřížku úplně vychladnout
Kefírový chléb se slunečnicovými semínky mažeme podle vlastní chuti.