Kefírový chléb se slunečnicovými semínky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
50 ml voda
350 ml kefír
1 lžička cukr písek
150 g hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
1,5 lžička sušené droždí
100 g špaldova mouka
50 g pšeničná celozrnná mouka
2 lžíce slunečnicová semínka
1,5 hrst slunečnicová semínka
150 g žitná chlebová mouka
2 lžíce sušená bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Do vnitřní nádoby pekárny dáme kefír, vodu, olej, ocet, sůl, kmín, bramborovou kaši, mouky, droždí a cukr

  2. Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost, kůrku střední a pekárna pracuje za nás. Po prvním zvukovém signálu přidáme 1,5 hrsti slunečnicových semínek a necháme těsto dodělat

  3. Po posledním hlazení těsta jej pomocí stěrky roztáhneme rovnoměrně po nádobě, potřeme vlažnou vodou a posypeme slunečnicovými semínky

  4. Když je upečeno, vyjmeme nádobu a necháme asi 10 až 15 minut chladnout. Pak chléb vyklopíme a dáme na mřížku úplně vychladnout

  5. Kefírový chléb se slunečnicovými semínky mažeme podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!