Kořeněné domácí hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
8 ks brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř
sušený tymián
mletá sladká paprika
podle potřeby
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a oškrábeme brambory, poté je nakrájíme na větší hranolky (nemusí být stejné) a dáme do větší misky.

  2. Vedle v misce smícháme koření (papriku, nasekaný česnek, trochu tymiánu, sůl, pepř apod.) s olejem.

  3. Směs nalijeme na nakrájené hranolky. Dobře promícháme rukama tak, aby byly všechny hranolky obalené. Ochucené hranolky dáme na plech tak, aby se co nejméně překrývaly.

  4. Troubu si rozpálíme na 200 °C. Vložíme plech a hned poté ztlumíme troubu na 180 °C. Kořeněné domácí bramborové hranolky pečeme asi 30 minut dozlatova.

  5. Kořeněné domácí hranolky se hodí jako příloha k různým pokrmům a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!