Skvělý domácí burger recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
cibule
majonéza
houska
cukr moučka
hovězí maso
horčice
ledový salát
salátová okurka
plátkový tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nameleme a dochutíme pepřem a solí. Z masa uděláme placky o něco větší než je houska

  2. Na plech rozprostřeme pečicí papír, který polijeme olejem, na něj dáme masové placky necelý centimetr vysoké. Placky dáme péct do trouby a zhruba po 6 minutách je otočíme a necháme je stejně dlouho péct. Poté burgery vyndáme a dosmažíme na pánvi

  3. Mezitím co jsou placky v troubě, housky rozkrojíme a z rozkrojené strany je opečeme. Uděláme si dresink. V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, dochutíme pepřem, solí a cukrem. Spodní část housky natřeme dresinkem, položíme maso, plátek sýra, cibuli, okurku salát a přikryjeme vrškem housky

  4. Domácí burger už jen naservírujeme na talíř a můžeme si pochutnat na skvělém pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!