Koprovka ze zavařeného kopru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
0 kostek máslo
2 hrnečky mléko
240 g kopr
1 špetka mletý černý pepř
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
ocet
podle potřeby
1 l voda
3 hrnečky hladká mouka
smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme 1/2 másla, necháme rozpustit a za stálého míchání metlou nebo vařečkou přisypáváme hladkou moukou, dokud z toho nebude hustá směs. Poté zalijeme mlékem a dolijeme vodou nebo vývarem do plna. Stále mícháme metlou. Přidáme dva rozdrcené stroužky česneku, sůl a mletý pepř.

  2. Kopr zavaříme a slijeme, ale vodu si necháme pro pozdější použití. Do hrnce k omáčce přidáme samotný kopr a pečlivě rozmícháme. Ochutnáme a pomalu přidáváme vodu z kopru, ale stále průběžně ochutnáváme, pokud nám nebude stačit, potom přidáme podle chuti ocet a vaříme.

  3. Pokud bude v omáčce moc octa, nezoufejte, nakonec vaření přidáme ještě smetanu. Poté můžeme samozřejmě omáčku ještě případně dochutit. Omáčka se musí celkem vařit minimálně 20 - 30 minut. Vaříme tak dlouho kvůli té mouce, aby tam nebyla cítit. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme je a rozkrojíme na půl.

  4. Koprovku ze zavařeného kopru podáváme s vejcem a přílohou podle chuti. Někdo má rád ke koprovce brambory, já preferuji houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!