Koprovka podle receptury recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
350 g vývar
35 g máslo
70 g ocet
560 g mléko
70 g máslo na smažení
105 g hladká mouka
170 g sladká smetana 12%
70 g čerstvý kopr
87 g kopr v nálevu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo. Do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku.

  2. Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme. Koprovku mírně osolíme, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme velmi zvolna nejméně 30 minut.

  3. Pak omáčku zjemníme smetanou, velmi krátce jí povaříme a mírně okyselíme částí převařeného octa, přisladíme cukrem, znovu krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.

  4. Kopr přebereme, opláchneme, jemně nakrájíme a přelijeme jej zbylou částí horkého octa. Pak jej dáme do procezené omáčky. Nakonec do omáčky přidáme syrové máslo na zjemnění.

  5. Koprovku podáváme podle chuti s brambory, knedlíkem, hovězím nebo vařenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!