Koprová omáčka s hovězím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce ocet 6 dl mléko 1 ks cibule 4 lžíce hladká mouka 1 ks smetana ke šlehání 750 g hovězí maso 8 kuliček celý černý pepř 1 svazeček čerstvý kopr 4 kuličky celé nové koření podle chuti cukr sůl
Postup Koprová omáčka s hovězím recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.
Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.
V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.
Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.