Koprová omáčka s hovězím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce ocet
6 dl mléko
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
1 ks smetana ke šlehání
750 g hovězí maso
8 kuliček celý černý pepř
1 svazeček čerstvý kopr
4 kuličky celé nové koření
podle chuti
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.

  2. Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.

  3. V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.

  4. Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!