Pizza Hawai recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks česnek
sůl
100 g šunka
400 ml voda
100 ml kečup
bazalka
1 kostka droždí
50 g sýr
150 g ananas
4 - 5 lžic olivový olej
800 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse rozpustíme ve vodě droždí s cukrem a necháme 10 minut odstát. Přídáme 3 polévkové lžíce olivového oleje, 300 - 400 g mouky a zpracováváme těsto tak dlouho, až dobře drží a nelepí se na stěny mísy

  2. Vál pomoučníme a těsto na něm ještě 5 minut vypracováváme. Potom přidáme další mouku a pokračujeme, až je těsto pružné a hladké. Vymažeme velkou mísu polovinou polévkové lžíce oleje, vložíme do ní kouli těsta a otáčíme tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu pokryjeme ubrouskem a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout

  3. Potom těsto znovu popracujeme a rozdělíme na díly podle toho, jak chcete mít pizzu velkou. Na větší pizzy rozdělíme těsto na 3 díly a na malé pizzy na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočívat

  4. Potom kouli rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Kečup smícháme s prolisovaným česnekem a bazalkou a potřeme směsí pizzu. Dále posypeme pizzu nastrouhaným sýrem, poklademe šunkou a nakrájeným ananasem

  5. Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10 - 15 minut. V horkovzdušné troubě pečeme asi 5 - 8 minut

  6. Pizzu Hawai nakrájíme na čtvrtky a ihned ji ještě teplou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!